Homepage
foto's Stichting Prehistorische Nederzetting Flevoland (SPNF)

activiteiten

Op de nederzetting 'Swifterkamp' is het mogelijk zowel met kinderen als volwassenen voor korte dan wel langere tijd enkele aspecten uit het leven in de Nieuwe Steentijd te ondervinden. Swifterkamp biedt diverse arrangementen die allemaal worden begeleid door een van de professionele medewerkers educatie. 

Het is ook mogelijk het 12 ha. grootte terrein te huren voor bijvoorbeeld reŁnies, teambuildingsactiviteiten, informatiemarkten, vergaderingen, barbecues, feestjes, recepties etc.  

In april wordt tijdens de open dag, welke duurt van 11.00 Ė 16.00, demonstraties gegeven van diverse prehistorische technieken. Ook zijn er activiteiten voor zowel kinderen als volwassenen.

Op een zondag in september organiseert Swifterkamp al enkele jaren, de 'Living History Day.' Tijdens deze gratis toegankelijke dag laten niet alleen Swifterkamp-vrijwilligers en medewerkers, maar ook vele historische (re-enactment) groepen de geschiedenis herleven. Tijdens vorige edities waren onder meer Vikingen, midden steentijdbewoners en soldaten uit de eerste wereldoorlog actief.

Regelmatig zijn er op de nederzetting vrijwilligers actief. Het bouwen en onderhouden van het 'Swifterkamp' vindt met name plaats tijdens werkwoensdagen en werkweekenden.