Homepage
foto's Stichting Prehistorische Nederzetting Flevoland (SPNF)

Living History Day 17 september

Waan je in vervlogen tijden op Swifterkamp tijdens

de Living History Day zondag 17 september

 

Maak een reis door de tijd van de jager-verzamelaars uit de midden steentijd langs de ijzertijd door naar de Romeinen en de Middeleeuwen. Kom ook de nieuwe jagershut bewonderen die afgelopen zomer is gemaakt door studenten van de Universiteit Groningen. Het kan op zondag 17 september van 11 tot 16 uur op Swifterkamp.

Hoe zouden de mensen van geleefd hebben in de verschillende perioden van de (pre)historie? Kleding, heel normaal voor ons maar hoe maak je dat en waarvan maak je dat? Van wol, katoen, linnen of van leer? Maak een reis door de tijd en kom Romeinen tegen die kleding van textiel hebben met prachtige kleuren, of loop een jager-verzamelaar tegen het lijf. Die draagt leer, maar waarom?

Kom luisteren naar de verhalen verteller en laat je meesleuren naar een wereld vol fantasie en mythes. Of bak een broodje boven het kampvuur en verbaas je over het bewerken van vuursteen. Tin smelten en er een mooie hanger van maken, het kan allemaal!

Van alles is er te doen en te horen, vragen stellen kan natuurlijk ook, zo kom je nog meer te weten over vervlogen tijden. En benieuwd naar de bevindingen van de studenten over de bouw van de jagershut, ze zijn aanwezig om alle vragen te beantwoorden en de hut te laten zien.

Living History Day, zondag 17 september van 11 tot 16 uur op Swifterkamp. Parkeren op de parkeerplaats van Natuurpark Lelystad. Entree is gratis, een bijdrage welkom.

 

Geplaatst op: 11/09/2017

terug naar de vorige pagina